تفاوت مدیرکل با مدیر عامل در چیست؟

تفاوت مدیر کل با مدیر عامل چیست؟ شاید شما هم با خواندن این عنوان تعجب کنید و ندانید که این دو سمت تفاوت هایی باهم دارند و همین امر منجر به تمایز آن ها از هر نظر شده است. در واقع هم مدیر کل و هم مدیرعامل نقش پر رنگ و مهمی در سازمان دارند اما اگر بخواهیم به شرح وظایفی از هر یک بپردازیم باید آگاه باشید که هر دو این سمت ها تفاوت هایی باهم دارند و وجود هر یک در سازمان منجر به دست یابی سازمان به اهدافش می شود.

مدیر عاملی سمتی است که بسیار برای سازمان حائز اهمیت است و اگر مدیرعامل سازمان تجربه و تخصص بالایی در این حوزه داشته باشد، آن سازمان زودتر می تواند به اهدافش دست یابد. در واقع اهمیت شغلی مدیرعامل بیشتر از مدیر کل است و همین امر منجر شده تا هم ارزش این سمت بیشتر به چشم بیاید و هم دستمزد این افراد بیشتر خواهد بود به همین خاطر زمانی که اسم مدیر عامل می آید افراد به خوبی می دانند که یکی از سمت های مهم سازمان مختص اینگونه افراد است.

اما برای اینکه با تفاوت مدیر کل با مدیر عامل بهتر و بیشتر آشنا شوید، بهتر است که در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا نسبت به این مشاغل آگاه تر شوید.

تفاوت مدیرکل و مدیر عامل چیست؟

تفاوت مدیرکل و مدیر عامل چیست؟

مدیر کل و مدیر عامل دو سمت مدیریتی در سازمان دارند و هر دو نظاره گر و تصمیم گیرنده هستند اما این دو سمت اصلی سازمان که نقش پررنگی در سازمان ایفا می کنند، تفاوت هایی با یکدیگر نیز دارند و همین امر منجر شده تا جایگاه هر یک متفاوت نسبت به دیگری باشد.

اما برای اینکه با تفاوت جایگاهی هر یک آشنا شوید بهتر است که به مختصر با هر یک آشنا شوید تا بدانید که وظایف و خصوصیات هر یک از این سمت ها چیست؛ بنابراین برای آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر بهتر است که در ادامه همراه ما باشید.

مدیرکل کیست؟

مدیر کل معمولا به عنوان مسئول اجرایی ارشد و مسئول مشخص برای استراتژی، ساختار، بودجه، کارمندان، درآمدهای سازمان و … به شمار می‌ آید. مدیر کل نظاره گر و تصمیم گیرنده بر روی برخی گروه ها می باشد که هرگونه تصمیم گیری از طرف وی تاثیر مستقیمی بر روی سازمان می گذارد.

مدیر کل وظایفی سنگین و مهم بر عهده دارد که هرگونه خطا و اشتباه از طریق وی، ممکن است آسیب های به سازمان وارد کند به همین خاطر معمولا اشخاصی به عنوان مدیر عامل در سازمان استخدام می شوند که تجربه و دانش بالایی در این حوزه کسب نموده اند و هرگونه تصمیم و تعیین استراتژی از طرف این افراد با فکری دقیق و برنامه ریزی شده اتخاذ شده است.

وظایف مدیرکل

برای اینکه با این سمت یعنی مدیر کل سازمان بهتر و بیشتر آشنا شوید، باید وظایف وی را بشناسید تا سپس بتوانید بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایید. در ادامه لیستی از مهم ترین و اصلی ترین وظایف مدیر کل را مشاهده می کنید که نشان می دهد یک مدیر کل در یک سازمان مسئول انجام چه کارهایی است.

  • نظارت بر روی گروه منتخبی از کارکنان
  • برنامه‌ریزی و نظارت روزانه
  • مشارکت با اعضای هیئت مدیره
  • گزارش نتایج تلاش‌ ها به اعضای هیئت مدیره
  • مشارکت در پروژه‌های کلیدی
  • پیگیری و هماهنگی امور تشریفات
  • اطمینان از تحویل کامل پروژه
  • هماهنگی برای پیشرفت در جهت تحقق اهداف سازمان

خصوصیات مدیر کل

خصوصیات مدیر کل

مدیر کل یک سری ویژگی باید داشته باشد تا بتواند در این سمتی که هست، بهترین عملکرد و بازدهی را داشته باشد. بنابراین شخصی که به عنوان مدیر کل استخدام می شود باید این ویژگی ها را که در این قسمت معرفی می کنیم، داشته باشد.

اولین مهارت که مهم ترین آن محسوب می شود، مهارت ارتباطی است که بیان می کند یک مدیر کل باید بگونه ای با دیگر کارمندان ارتباط برقرار کند که هم آن ها نسبت به وظایف خود و مسئولیتی که بر عهده دارند سخت گیر تر و متعهدتر باشند و هم بتوانند با مدیر خود روراست و راحت باشند و هر مشکلی که دارند را به وی بگویند.

داشتن اعتماد به نفس و انگیزه بالا از دیگر ویژگی های مدیر کل است که کلیه افرادی که می خواهند در این سمت مشغول به کار شوند، باید این ویژگی ها را داشته باشند. البته ویژگی هایی همچون داشتن تفکر استراتژیک، مهارت خود مدیریتی، توانایی همدلی با اعضای تیم، مسئولیت پذیری، مهارت در حل مسئله و… از جمله خصوصیات مهم یک مدیر کل محسوب می شوند.

مدیر عامل کیست؟

مدیر عامل مهم ترین و اصلی ترین وظیفه را بر عهده دارد و تعیین کننده بسیاری از استراتژی های اجرایی است. در واقع مدیر عامل بر روی کلیه افراد حتی مدیر کل نیز نظارت دارد؛ بنابراین حساسیت شغلی وی بسیار بالا است و اگر به درستی از عهده مسئولیت خود بر نیاید، سازمان با مشکلات بسیاری مواجه می شود.

پس در واقع مدیرعامل کارمندی است که بالاترین رتبه را در یک سازمان دارد. البته در اغلب کسب‌ و کارهای ایران، صاحب و بنیانگذار کسب‌ و کار نقش مدیر عاملی را نیز برعهده دارد. مسئولیت‌ های خاص یک مدیرعامل ممکن است در شرکت‌ های مختلف، متفاوت باشد؛ اما به طور کلی، این فرد مسئول موفقیت یا شکست نهایی سازمان است.

وظایف مدیر عامل

وظایف مدیر عامل

مدیرعامل یک شرکت مجموعه ای از وظایف و مسئولیت ها را بر عهده دارد که در ادامه لیستی از مهم ترین مسئولیت های وی را مشاهده می کنید.

  • حفظ آگاهی از چشم‌اندازها
  • برقراری ارتباط به‌عنوان نماینده اصلی شرکت
  • ارزیابی کار سایر مدیران اجرایی
  • ارزیابی خطرات برای شرکت
  • کسب اطمینان از انجام برخی مسئولیت‌های اجتماعی شرکت
  • تعیین اهداف استراتژیک و تحلیل و بازخوردگیری از آن‌ ها

خصوصیات مدیر عامل در سازمان

مدیرعامل باید همدلی زیادی از خود نشان دهد. این شامل درک خواسته‌ ها، نیازها و نگرانی‌ های دیگر افراد در شرکت می‌ شود. این امر نه تنها باعث هماهنگی میان تمام افراد در تیم‌ ها و شرکت می‌ شود، بلکه نشان دادن همدلی باعث به وجود آمدن احترام و اعتماد میان کارکنان و مدیر و همچنین کارکنان با یکدیگر می‌ شود.

مثبت اندیشی از دیگر ویژگی هایی است که یک مدیرعامل موفق و هدفمند باید داشته باشد؛ زیرا مثبت اندیشی می‌ تواند تا حد زیادی به تقویت روحیه و هدایت محیط کار به سمت محیط کار سالم کمک کند.

برای سوق دادن هر شرکتی به سمت سوددهی، مدیران و رهبران موفق باید در آن آینده‌ نگر باشند. این بدان معناست که آنها باید انگیزه و توانایی تفکر فراتر از زمان حال و برنامه ریزی استراتژیک برای آینده داشته باشند.

جمع بندی

پیشتر با دو سمت مهم در سازمان و خصوصیات هر یک آشنا شدید و حالا می دانید که مدیر کل و مدیر عامل دو سمت ارزشمند و مهم در سازمان را در اختیار دارند که کلیه تصمیمگیری ها و تعیین استراتژی هایی که از سوی این افراد تعیین می شود از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین خواندید که مدیرعامل مهم ترین وظیفه و مسئولیت را در سازمان بر عهده دارد و حتی نظارت دقیقی بر روی مدیر کل نیز دارد. بنابراین مدیر عامل به خاطر جایگاه ویژه ای که دارد، حقوق بالاتری نیز دریافت می کند.
اما توجه نمایید که برای استخدام مدیر کل یا مدیر عامل باید هم به دانش و مدرک تحصیلی آن ها و هم به تجربه ای که کسب نموده اند توجه کافی را نمایید.

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در print

میلاد فلاح

میلاد فلاح بیزینس کوچ و مدیر عملیاتی آماده همکاری با سازمان ها و مدیران کسب وکارها ، با استفاده از روش های نوین و کاملا کاربردی و موثر برای دستیابی سریع تر شما به نتایج عالی می باشد ،برای دریافت مشاوره حضوری و آنلاین و تعیین وقت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *