استراتژی منابع انسانی چیست؟

تدوین استراتژی منابع انسانی برای هر سازمانی ضروری است یعنی فرقی نمی کند که سازمان شما بزرگ باشد یا کوچک بلکه باید جهت تحقق اهداف سازمانی از استراتژی منابع انسانی بهره مند شوید. در حقیقت وجود این استراتژی موجب می شود تا فعالیت های منابع انسانی جهت دار شود و بتوان از آن ها استفاده ای بهینه کرد. استراتژی منابع انسانی یک رویکرد بلند مدت و هدفمند است که اگر در یک سازمان وجود نداشته باشد نیروهای آن سازمان نمی توانند به طور اثربخشی عمل کنند.

آشنایی با استراتژی های منابع انسانی به مدیریت منابع و نیروهای انسانی کمک ویژه ای می کند. همانطور که می دانید این نیروها هستند که موجب پیشرفت و رشد سازمان می شوند پس اگر بتوان با آن ها از طریق استراتژی های مختلفی ارتباط برقرار کرد و توجه به نیازهای آنان داشت می توان شاهد بهترین اتفاقات در سازمان بود. مدیریت سرمایه های سازمان یعنی نیروهای آن کار دشواری است اما با وجود استراتژی منابع انسانی سختی این امر کاهش می یابد و به عنوان یک مدیر می توانید به خوبی نیرهای خود را سازماندهی کنید.

جهت آشنایی بیشتر با استراتژی منابع انسانی توصیه می کنیم که در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا به عنوان یک مدیر با تدوین و اهمیت این فرایند بیشتر آشنا شوید.

تعریف استراتژی منابع انسانی چیست؟

در همین ابتدا بهتر است با تعریف استراتژی منابع انسانی آشنا شوید تا با آگاهی کامل نسبت به آن به سراغ اهمیت و فرآیند تدوین آن برویم.

استراتژی منابع انسانی در حقیقت همان برنامه هایی است که موجب سازماندهی سرمایه های سازمانی یا همان نیروهای انسانی می شود و آن ها را بگونه ای آماده می کند تا بتوانند به صورت بهینه و با توجه به اهداف سازمان فعالیت کنند. مطمئنا در هر سازمانی نیروها بسیاری وجود دارد اما اینکه بدانیم چگونه از این سرمایه ها استفاده کنیم تا در جهت رشد سازمان فعالیت کنند با اهمیت است.

با استفاده از استراتژی منابع انسانی یک سری موارد تعیین می شود که می تواند مشکلات آتی سازمان را به حداقل برساند. با استفاده از استراتژی منابع انسانی حقوق و دستمزد افراد تعیین می شود، استخدام نیروها بهینه می شود، توجه به سیستم پاداش، مهارت های مورد نیاز آتی سازمان در نظر گرفته می شود و… که همه و همه موجب حفظ سرمایه های سازمان که نیروها هستند می شود.

اهمیت استراتژی منابع انسانی برای سازمان ها

 

اهمیت استراتژی منابع انسانی برای سازمان ها

 

داشتن استراتژی های منابع انسانی برای سازمان مهم است چرا که به واسطه آن تعیین می شود که نیروها چقدر برای سازمان مفید واقع شده اند و آیا با اهداف سازمان همسو هستند و یا خیر. پس هر سازمانی فارغ از اندازه باید از استراتژی های منابع انسانی بهره مند شود تا بتواند تا حدودی رشد کند.

زمانی که یک سازمان دارای استراتژی منابع انسانی است، نیروهای آن سازمان مطابق برنامه پیش می روند و روابط میان افراد مستحکم می شود و دیگر کارکنان درگیر جنگ و رقابتی که منجر به آسیب برای سازمان می شود نیستند که همین موضوع آرامش را برای سازمان به ارمغان می آورد.

پس اگر به دنبال بهبود روابط میان نیروهای انسانی هستید و می خواهید فعالیت های نیروهای سازمان مرتبط با اهداف آن سازمان باشد و موجب ارتقاء و رشد سازمان شود توصیه می کنیم که حتما از استراتژی های منابع انسانی استفاده کنید.

فرایند تدوین استراتژی منابع انسانی

 

فرایند تدوین استراتژی منابع انسانی

 

جهت تدوین فرایند استراتژی منابع انسانی باید مراحلی که در ادامه گفته می شود را به درستی طی کنید.

در ابتدا شما باید هدف سازمان را درک کنید؛ زیرا استراتژی منابع انسانی ارتباط نزدیکی با اهداف سازمان دارد. پس اولین قدم شناخت و درک اهداف سازمان است.

قابلیت های فعلی نیروهای سازمان را یادداشت نمایید تا از طریق این یادداشت برداری بتوانید درک کنید که شما چه استعدادهایی را در سازمان دارید و آیا این استعدادها در جای درستی مشغول هستند و یا خیر. گاها دیده می شود که برخی نیروها استعدادی دارند که اگر در بخش دیگری از سازمان فعالیت کنند می توانند کارایی بهتری داشته باشند.

پس از اینکه کارمندان سازمان را ارزیابی کردید نوبت آن است که به سراغ تجزیه و تحلیل SWOT بروید تا از طریق این ابزار بتوانید نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدید ها را شناسایی کنید. در این صورت می توانید از نقاط قوت استفاده کرده و نقاط ضعف را شناسایی کنید.

نیازهای آتی سازمان را شناسایی کنید مثل نیاز سازمان به برخی مهارت ها و برخی استعدادها که با توجه به آن بتوان نیروهایی را استخدام کرد که برای سازمان مفید باشند.

پس از طی کردن مراحل پیشین باید استراتژی منابع انسانی را اجرا کنید و یک بازه زمانی برای اجرای آن در نظر بگیرید تا ببینید که پس از اجرای این استراتژی آیا همه چیز به خوبی پیش رفته است و یا خیر تا در جهت اصلاح آن اقداماتی انجام دهید.

انواع استراتژی منابع انسانی

استراتژی منابع انسانی خود تقسیم بندی هایی دارد که در ادامه قصد داریم شما را با دو نوع از انواع استراتژی منابع انسانی آشنا کنیم.

استراتژی منابع انسانی عام

این استراتژی منابع انسانی در واقع اهداف کلی سازمان را در نظر دارد و یک به یک کارکنان را مورد ارزیابی قرار می دهد. مدیریت و ارزیابی کارکنان، ارتقای سازمان، ایجاد انگیزه در کارکنان، روش ها و نحوه ارائه پاداش و… مربوط به همین استراتژی است که اگر به درستی اجرا شود سازمان به راحتی می دهد مسیر پیش روی خود را طی کند.

استراتژی منابع انسانی خاص

این استراتژی منابع انسانی همانطور که از نام آن پیدا است کمی خاص تر و جزئی تر به منابع انسانی و عملکرد آن ها می پردازد،

مثل آگاهی از استعدادهای برتر و خاص در سازمان برای ایجاد رقابت، افزایش آگاهی و سطح دانش هر یک از نیروها، تشویق کارکنان برای یادگیری و ارتقای مهارت های خود و… در واقع در این نوع استراتژی همه چیز به صورت جزئی تر بررسی و ارزیابی می شود.

مزایای بهره مندی از استراتژی منابع انسانی

 

مزایای بهره مندی از استراتژی منابع انسانی

 

سازماندهی کردن نیروها و منابع انسانی اولین و مهم ترین مزیت استراتژی منابع انسانی است که اگر از آن بهره مند شوید به خوبی متوجه خواهید شد که این استراتژی تا چه میزان نیروها را منسجم می کند.

شناسایی نیازهای آتی سازمان به نیروها و مهارت های خاص از دیگر مزایای بهره مندی از استراتژی منابع انسانی است که اگر سازمانی این استراتژی را داشته باشد به راحتی می تواند ارتقاء یابد.

از دیگر مزایای استراتژی منابع انسانی این است که هر یک از نیروها در جای درستی مشغول به کار می شوند و فعالیت آن ها مطابق با اهداف سازمان باشد.

سازمان هایی که از استراتژی منابع انسانی استفاده می کنند و به نیاز سرمایه های خود که همان نیروها هستند توجه می کنند در حقیقت نیمی از مسیر تحقق اهداف سازمانی را طی کرده اند.

جمع بندی

پیشتر راجع به استراتژی منابع انسانی و فواید و نحوه تدوین این رویکرد خواندید و حالا نسبت به این استراتژی و مزایای آن آگاه هستید. در نتیجه می توانیم بگوییم که اگر به دنبال ایجاد تغییراتی مفید سازمان هستید ضروری است که به نیروهای خود بها دهید و ارزش آفرینی کنید تا هر یک کارکنان احساس بهتری داشته باشند. در استراتژی منابع انسانی به خوبی به اهمیت نیروهای انسانی و سازماندهی آن پرداخته شده است. ناگفته نماند که بهره مندی از این استراتژِی موجب می شود که هم سازمان ارتقاء یابد و هم به رشد بی سابقه ای برسد.

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در print

میلاد فلاح

میلاد فلاح بیزینس کوچ و مدیر عملیاتی آماده همکاری با سازمان ها و مدیران کسب وکارها ، با استفاده از روش های نوین و کاملا کاربردی و موثر برای دستیابی سریع تر شما به نتایج عالی می باشد ،برای دریافت مشاوره حضوری و آنلاین و تعیین وقت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *