ارزیابی عملکرد کارکنان 

ارزیابی عملکرد کارکنان مهم ترین اقدامی است که به عنوان یک مدیر موفق باید انجام دهید؛ زیرا نیروهای انسانی ارزشمندترین دارایی سازمان هستند که هرچقدر فعالیت آن ها بهینه تر و متناسب با نیاز سازمان باشد می توان انتظار داشت که سازمان رشد کند. به عنوان یک مدیر اگر به دنبال ارتقاء و رشد سازمان خود هستید و می خواهید با اقداماتی مفید شاهد توسعه سازمانی باشید باید حتما اقدام به ارزیابی عملکرد کارکنان کنید و برای انجام این کار بخشی از تایم خود را به آن اختصاص دهید.

سازمان هایی که اقدام به ارزیابی عملکرد کارکنان می کنند در مقابل سازمان هایی که این کار را انجام نمی دهند برتری دارند و به راحتی می توان این سازمان ها را تشخیص داد. آن دسته از سازمان ها که گسترش می یابند و یا کسب و کارهایی که شعبه دیگری را افتتاح می کنند در حقیقت مجموعه ای کارها را انجام داده اند تا به این جایگاه رسیده اند؛ بنابراین هیچگاه نباید از ارزیابی عملکرد کارکنان در سازمان غافل ماند.

جهت ارزیابی عملکرد کارکنان در سازمان و آگاهی از مزایا و روش های آن توصیه می کنیم که حتما در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

ارزیابی عملکرد کارکنان چیست؟

در همین ابتدا می پردازیم به این موضوع که اصلا ارزیابی عملکرد کارکنان چیست و سپس به اهمیت انجام این کار می پردازیم تا نسبت به انجام این کار و اهمیت آن آگاه تر شوید.

ارزیابی عملکرد کارکنان به مجموعه کارهایی گفته می شود که می توان از طریق آن ها پی برد که منابع انسانی سازمان هر یک به خوبی به مسئولیت ها و وظایفی که دارند عمل می کنند و یا خیر. با ارزیابی عملکرد منابع انسانی از صحت و درستی نحوه کار آن ها می توان آگاه شد و سپس می توان در جهت بهبود عملکرد کارکنان اقداماتی انجام داد.

هدف از ارزیابی عملکرد کارکنان این است که بتوان به کمک نیروها با سرعت بیشتری پیش رفت و سریع تر به اهداف مقرر رسید. سازمانی که به دنبال توسعه باشد همیشه اقدام به ارزیابی عملکرد کارکنان می کند اما در مقابل سازمان هایی که اقدام به انجام این کار آن هم در زمان های درست نمی کنند دچار افول سازمانی می شوند.

اهمیت ارزیابی عملکرد کارکنان در سازمان

 

اهمیت ارزیابی عملکرد کارکنان در سازمان

 

زمانی که ارزیابی عملکرد کارکنان به درستی انجام شود یک مدیر به خوبی می داند که هر کدام از بخش ها اقدام به انجام چه فعالیت هایی می کنند و سپس در صورت نیاز می تواند به همان بخش رجوع کند. سازمان هایی که عملکرد پرسنل خود را ارزیابی نمی کنند اکثرا نمی دانند که هر بخش دقیقا موظف به انجام چه کارهایی هستند.

ارزیابی عملکرد کارکنان یک مزیت بسیار چشمگیر دارد و آن هم این است که نقاط قوت و ضعف نیروها مشخص می شود؛ در این صورت می توان نقاط ضعف آن ها را بهبود بخشید و از نقاط قوت آن ها برای کارهای مرتبط بیشتر استفاده نمود تا بتوان بازخورد بهتری دریافت کرد.

سازمانی که در آن ارزیابی عملکرد کارکنان اولویت است در حقیقت تمام کارمندانش با نظم و دقت بیشتری به امور مرتبط با فعالیت خود می پردازند چرا که می دانند کوچک ترین اشتباه و بی دقتی آن ها زیر سوال می برد و رزومه کاری شان را خدشه دار می کند به همین خاطر با دقت هر چه بیشتر اقدام به فعالیت می کنند.

مزایای ارزیابی عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد کارکنان هم برای کارمندان و هم برای مدیران دارای مزایای بسیاری است به همین خاطر اکثر سازمان ها اقدام به ارزیابی عملکرد منابع انسانی می کنند.

ارزیابی عملکرد کارکنان به مدیران این پیام را می رساند که کارکنان سازمان به صورت منظم و صحیح فعالیت های خود را انجام می دهند و یا خیر؛ در این صورت مدیران می توانند بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایند. ارزیابی عملکرد کارکنان خیال مدیران را از بابت نحوه انجام کار آسوده تر می کند.

کارمندانی که مورد ارزیابی قرار می گیرند و دیده می شود که تا چه میزان بر روی موفقیت سازمان تاثیرگذار بوده اند، پاداش هایی به آن ها اعطا می شود. دریافت پاداش موجب می شود تا منابع انسانی انگیزه بیشتری برای پیمودن ادامه مسیر داشته باشند و روند کاری و ادامه مسیر برای آن ها جذاب تر هم می شود.

روش های ارزیابی عملکرد کارکنان

 

روش های ارزیابی عملکرد کارکنان 

 

اولین روشی که می توان برای ارزیابی عملکرد کارکنان از آن استفاده کرد روش ارزیابی 360 درجه است. این روش با یک پرسشنامه انجام می شود به این صورت که از افراد مختلف همچون مدیر، مشتریان، همکاران، سرپرستان و… سوالاتی پرسیده می شود تا صلاحیت کارمند تشخیص داده شود.

ارزیابی عملکرد کارکنان بر اساس مقیاس روش دیگری است که بسیاری از مدیران از طریق این روش اقدام می کنند. در این روش مدیران یک برگه در اختیار دارند که در آن سوالاتی مطرح شده است و جلوی این سوالات یک سری امتیازها وجود دارد که میتوان با توجه به فعالیت کارمندان به این سوالات جواب داد و به آن ها امتیاز داد.

مدل ثبت و تحلیل وقایع از دیگر روش های ارزیابی عملکرد کارکنان است. یک مدیر تمامی اتفاقات را یادداشت می کند تا در پایان دوره بتواند آن ها تحلیل کند همین تحلیل موجب می شود تا ارزیابی عملکرد پرسنل به خوبی انجام شود.

مدل ارزیابی توصیفی از دیگر روش های ارزیابی عملکرد کارکنان است که خیلی مطمئن نیست چرا که برای استفاده از این روش باید تحلیل و توصیف عملکرد منابع انسانی را تنها به یک شخص سپرد که وی با استفاده از استراتژی هایی که در ذهن دارد این ارزیابی را انجام می دهد به همین خاطر خیلی نمی توان به این روش اکتفا کرد.

شاخص های ارزیابی عملکرد کارکنان در سازمان

 

شاخص های ارزیابی عملکرد کارکنان در سازمان

 

میزان حمایت کارکنان از سازمان شاخصی است که می توان از طریق آن اقدام به ارزیابی عملکرد کارکنان نمود. هر کدام از کارمندان که بیشتر تلاش می کنند تا سازمان به اهداف مقرر دست یابد و خیلی غیبت ندارند جزو کارمندان برتر سازمان محسوب می شوند و می توان گفت که بهترین عملکرد را دارند.

کیفیت کار کارکنان با ارزیابی عملکرد کارکنان مشخص می شود و همین موضوع نشان می دهد که وجود این کارمند تا چه میزان برای کسب و کار فعلی مهم است و موجب رشد آن می شود.

میزان فروش سازمان و یا ارائه خدمات بیشتر از دیگر شاخص هایی است که می توان از طریق آن به ارزیابی عملکرد کارکنان پرداخت.

تاثیر ارزیابی عملکرد کارکنان بر روی کسب و کار

زمانی که ارزیابی عملکرد کارکنان صورت می گیرد می توان با ارائه آموزش هایی توانایی نیروها را بهبود بخشید یا از آن ها برای امور دیگر کمک گرفت همین امر موجب می شود تا کارکنان احساس بهتری داشته باشند.

به عنوان یک مدیر که رشد سازمان برایتان اهمیت دارد باید حتما اقدام به ارزیابی عملکرد کارکنان کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن توسعه سازمانی را مشاهده کنید.

جمع بندی

به عنوان یک مدیر اگر عملکرد منابع انسانی برایتان با اهمیت است و به دنبال رشد و توسعه سازمانی هستید توصیه می کنیم که حتما اقدام به ارزیابی عملکرد کارکنان کنید و بخشی از تایم خود را به انجام این کار اختصاص دهید. ارزیابی عملکرد کارکنان موجب می شود تا ویژگی هر یک از کارکنان مشخص شود و بتوان از آن ها استفاده بهینه ای نمود.

سازمان های امروزی هر یک از استراتژی ها و روش های مختلفی برای رشد خود استفاده می کنند به همین خاطر توصیه می کنیم که برای رشد و رسیدن به درآمد بالاتر حتما اقدام به ارزیابی عملکرد کارکنان کنید تا شاهد اتفاقات مثبتی باشید.

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در print

میلاد فلاح

میلاد فلاح بیزینس کوچ و مدیر عملیاتی آماده همکاری با سازمان ها و مدیران کسب وکارها ، با استفاده از روش های نوین و کاملا کاربردی و موثر برای دستیابی سریع تر شما به نتایج عالی می باشد ،برای دریافت مشاوره حضوری و آنلاین و تعیین وقت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *