9 سوال روانشناسی در مصاحبه

چرا سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی پرسیده می شود؟ مهم ترین این سوالات کدام ها هستند؟ چگونه باید به این سوالات پاسخ داد؟ آیا سوالات روانشناسی پاسخی از پیش تعیین شده دارند که مصاحبه گر به دنبال آن جواب ها است تا کارجو را استخدام کند؟ آیا اصلا این سوالات روانشناسی در استخدام افراد تاثیرگذار هستند؟

سوالاتی که مطرح شد همگی سوالات کارجویانی است که در مصاحبه های استخدامی شرکت کرده اند و با این سوالات مواجه شده اند. همیشه انواعی از سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی پرسیده می شود تا فرد مصاحبه شونده کمی با چالش مواجه شود و برای مصاحبه گر با اهمیت است که که مصاحبه شونده چگونه از این چالش ها می خواهد عبور کند. پاسخ تمامی سوالات بالا را در ادامه این مقاله می خوانید پس اگر به یک مصاحبه استخدامی دعوت شده اید حتما در ادامه همراه ما باشید.

 

اهمیت سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی

همیشه چند مورد از سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی پرسیده می شود که پاسخ به این سوالات بسیار با اهمیت است؛ زیرا شرکت ها همگی علاقه مند به جذب و استخدام درست نیروهایی هستند که با نیاز و هدف سازمان بیشتر همخوانی داشته باشد به همین خاطر مصاحبه گر اقدام به پرسش سوالاتی می کند تا مصاحبه شونده را بسنجد و ببیند که آیا وی شایسته این فرصت شغلی است یا خیر.

 

اهمیت سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی

 

سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی فلبداهه نیست و همگی این سوالات سنجیده شده اند اما پاسخ این سوالات بستگی به مصاحبه شونده دارد. نکته ای که وجود دارد این است که این سوالات همانند یک منگنه عمل می کنند و فرد را لایه منگنه قرار می دهد تا همان چیزی که هست را توصیف کند و همه چیز را با صداقت کافی بیان کند.

توجه نمایید که مصاحبه شغلی دقیقا مثل یک مسابقه است که افراد بسیاری جهت شرکت در این مسابقه آماده هستند و هر کدام دوست دارند برنده این مسابقه باشند؛ اما آن کسی برنده است که تلاش مضاعفی کند یعنی آن فردی در مصاحبه استخدامی موفق تر است که در جریان کیفیت و نحوه برگزاری استخدامی باشد و بدانید که چه مدل سوالاتی در این مصاحبه پرسیده می شود تا بتوانید از جملات تاثیرگذار در مصاحبه استخدامی  استفاده کنید و خود را آماده پاسخ به هر یک کنید.

 

مهم ترین سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی

در ادامه با مهم ترین سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی آشنا می شوید که با آگاهی از این سوالات می توانید کمی برای این مصاحبه استخدامی آماده تر باشید. پس حتما سوالاتی که در ادامه مطرح شده است را با دقت هر چه تمام تر مطالعه کنید.

1_ چرا از شغلی فعلی خود راضی نیستید؟

مصاحبه گر این سوال را می پرسد تا بداند که دلیل نارضایتی شما چه مواردی است. پاسخ شما به این سوال بسیار حیاتی است چرا که ممکن است ضعف هایی داشته باشید که برای استخدام در این شرکت مناسب نباشید یا ممکن است نقاط قوت شما با این پرسش مشخص شود بنابراین در پاسخ به این سوال نهایت دقت را کنید. بهترین پاسخ به این سوال این است که بگویید به دنبال فرصت ها و چالش های جدیدتر هستید تا بتوانید مهارت ها و استعدادهای خود را ارتقاء دهید.

 

چرا از شغلی فعلی خود راضی نیستید؟

 

2_ چرا می خواهید در این شرکت کار کنید؟

از مهم ترین سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی همین است و بدترین پاسخ هم به خاطر حقوق بالا است؛ بنابراین حتی اگر هم پاسخ شما این است بهتر است که آن را پیش خود حفظ کنید و به پاسخ های دیگر فکر کنید. بهترین پاسخ به این سوال این است که بگویید کارکردن در این سازمان برای‌تان جذاب تر است و نیازها و اهداف شما بیشتر با این سازمان همخوانی دارد.

3_ اگر با تصمیمات مدیران و سرپرستان مخالف باشید، چگونه آن را بیان می کنید؟

از دیگر سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی همین مورد است. برای پاسخ به این سوال باید بگویید که اگر این تصمیمات بر روی کیفیت کار من تاثیرگذار باشند و موجب تضعیف آن شوند حتما با آن ها یک جلسه محرمانه می گذارم و از آن ها می خواهم که حتما در این جلسه شرکت نمایند تا به صورت کاملا خصوصی و صادقانه حرف های خود را به آن ها بزنم؛ اما اگر بر روی کیفیت کار من تاثیری نداشته باشد سعی می کنم که خیلی خودم را دخالت ندهم و با آن کنار بیایم.

4_ توصیف‌تان از موفقیت چیست؟

این پرسش پاسخ های مختلفی دارد و هرکسی موفقیت را با توجه به چیزهایی که در ذهن دارد توصیف می کند. سعی کنید که به این سوال بگونه ای پاسخ دهید که با کارفرمای آینده‌تان ارتباط پیدا کند یعنی خیلی نباید جواب های پرتی بدهید بلکه نیاز است که کمی سنجیده عمل کنید و بگونه ای پاسخ دهید که فرد طرف مقابل شما را شایسته این موقعیت شغلی ببیند.

5_ فکر می کنید موفق هستید؟

از دیگر سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی همین است که مصاحبه شونده را با چالش هایی مواجه می کند. توجه نمایید که با مواجه شدن با چنین پرسش هایی هرگز خود را معرفی نکنید و نقاط قوت خود را بیان نکنید بلکه سعی کنید کاملا حرفه ای به این سوال پاسخ دهید تا مصاحبه گر را جذب خود کنید.

6_ اگر حین کار همکارتان تمرکزتان را بر هم بزند چه واکنشی نشان می دهید؟

مصاحبه گر این سوال را می پرسد اما برایش مهم نیست که شما چه واکنشی نشان می دهید بلکه می خواهد بسنجد که ارتباط شما با همکارتان چگونه است؛ بنابراین نباید به سمت پاسخ هایی بروید که مصاحبه گر را خسته کنید و او را از برگزاری این جلسه پشیمان کنید بلکه بهتر است ارتباط خوبی که با همکارانتان برقرار می کنید را به طور خلاصه توضیح دهید.

7_ سه مورد از نقاط ضعف و سه مورد از نقاط قوت خود را نام ببرید؟

مصاحبه گر بیشتر به دنبال نقاط ضعف شما است تا اگر نقاط ضعفی دارید که ممکن است به سازمان و اهدافش آسیب بزند، مصاحبه را در همان لحظه به اتمام برساند. بنابراین سعی کنید که به این سوال به گونه ای پاسخ دهید که در نهایت جنبه مثبتی داشته باشد و برای‌تان آسیب زا نباشد.

8_ اگر می توانستید در هر شرکتی کار کنید، دوست داشتید کجا استخدام شوید؟

وفاداری شما به این شرکت همین جا سنجیده می شود و اگر بخواهید به شرکت های رقبا اشاره کنید هم مصاحبه گر را عصبانی می کنید و هم خود را از لیست کاندیدای استخدامی حذف می کنید؛ بنابراین سعی کنید که این گونه پاسخ دهید که شرکت شما برای من در اولویت قرار دارد و من با سنجیدن تمامی شرکت ها، شرکت شما را به عنوان بهترین آن برای اشتغال انتخاب کرده ام.

9_ خودتان را در یک کلمه توصیف کنید

برای پاسخ دادن به این سوال باید کمی محافظه کارانه عمل کنید و خود را بگونه ای توصیف کنید که خیلی چالش برانگیز نباشد و برای مصاحبه گر گنگ و نامفهوم نباشد. شما نمی دانید که این سازمان به چه نوع تیپ شخصیت هایی نیاز دارد به همین خاطر باید سعی کنید که پاسخی را ارائه دهید که خیلی در روند مصاحبه پاسخ منفی نگذارد.

 

خودتان را در یک کلمه توصیف کنید

 

در صورت نیاز به مشاوره در کسب و کار می توانید از مشاوره و دوره های آموزشی میلاد فلاح استفاده کنید. جهت مشاوره با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

 

جمع بندی

پیشتر راجع به مهم ترین سوالات روانشناسی در مصاحبه استخدامی در سایت میلاد فلاح خواندید و حالا می دانید که در هر مصاحبه ای چندین نمونه از این سوالات مطرح می شود که ارائه بهترین پاسخ می تواند موجب تسهیل روند مصاحبه شود. همچنین ناگفته نماند که اگر بتوانید برای شرکت در این مصاحبه خود را آماده تر کنید، استرس و نگرانی از شما دور می شود و با اعتماد به نفس بالا می توانید در مصاحبه استخدامی حاضر شوید.

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در print

میلاد فلاح

میلاد فلاح بیزینس کوچ و مدیر عملیاتی آماده همکاری با سازمان ها و مدیران کسب وکارها ، با استفاده از روش های نوین و کاملا کاربردی و موثر برای دستیابی سریع تر شما به نتایج عالی می باشد ،برای دریافت مشاوره حضوری و آنلاین و تعیین وقت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *